Wat is BVA

Basketball Vereniging Amsterdam is een vereniging die bestaat uit enthousiaste trainers die wekelijks klaar staan om aan de leden de basistechnieken bij te brengen van het basketballen.

Basketball wordt gespeeld door teams van 8 tot 12 spelers, waarvan er steeds 5 in het veld staan. Alle spelers in het veld moeten zowel aanvallen als verdedigen. Dit maakt basketball een echte teamsport!

Wedstrijden en trainingen
De trainingen en thuiswedstrijden zijn in het Van Hogendorp Sportcentrum. Daarnaast wordt er ook op enige andere lokaties in de omgeving getraind zoals Sporthal Laan van Spartaan en Het 4e Gymnasium.
De meeste teams trainen twee keer in de week en de wedstrijden zijn op zaterdag of zondag.

Verplichtingen
Om een wedstrijd te kunnen spelen moeten er ook 2 scheidsrechters aanwezig zijn. Vanaf 15 jaar ben je als wedstrijdspelend lid verplicht scheidsrechtersdiploma BS2 te halen om ook wedstrijden te kunnen fluiten.
Alle leden vanaf 14 jaar moeten het Spelregelbewijs van de NBB halen.

Bij een thuiswedstrijd moet er iemand aanwezig zijn die stand en de tijd bijhoudt (de Timer) en iemand die precies noteert wie er gescoord heeft e.d. (de Scorer).
Sinds november 2017  worden de wedstrijdgegevens ook genoteerd op een tablet.
Bij de jeugdteams is dit “timen” en “scoren” een taak voor alle ouders. Afwisselend worden alle ouders hiervoor ingeroosterd.
Bij de oudere jeugd (vanaf 18 jaar) en de senioren wordt dit door teams onderling gedaan.
BV Amsterdam begeleidt de ouders en leden hierin.

Bij uitwedstrijden wordt ook een beroep op de ouders gedaan m.b.t. het vervoer. Dit gebeurt in onderling overleg.
Van de ouders wordt dus ook verwacht mee te helpen. Zonder hun hulp kan er geen wedstrijd worden gespeeld.

Het BVA-tenue
Er wordt gespeeld in een lichtblauw shirt en een lichtblauwe broek. Zodra je wedstrijden gaat spelen, kun je per email een rugnummer aanvragen: wz@bvamsterdam.nl.
Een compleet tenue – shirt, broekje en rugnummer – kost ongeveer 50 euro. Een tenue kan worden aangeschaft bij  365basketball. Via de website van 365basketball kan een tenue worden besteld: http://365basketball.nl/product-categorie/bva/

Vastlegging gegevens
De gegevens van de leden worden vastgelegd in Sportlink.