Vertrouwenspersoon

De Vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt een luisterend oor 

Iedereen die sport moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Om dit te bereiken doet de Nederlandse Basketball Bond (NBB) actief aan preventie.  

Helaas komen ongewenste omgangsvormen soms toch voor. Je kunt denken aan pesten, discriminatie, agressie en geweld. En seksuele intimidatie (in vele vormen) kan er ook voor zorgen dat je je onveilig voelt. Het kan gaan om een schuine mop, een opmerking over iemands lichaam, een arm om de schouder of een klopje op de bil. Als degene die het ondergaat dit niet leuk vindt (ongewenst), dan moet het ophouden. Sommige vormen van seksuele intimidatie zijn altijd ongewenst. Bijvoorbeeld: mensen begluren in de kleedkamer of douche, aanranding en verkrachting. Dit moet niet alleen ophouden, maar er moet ook tegen de pleger worden opgetreden.  

Wanneer je te maken krijgt met ongewenste omgangsvormen roept dit mogelijk emoties, vragen en dilemma’s op, ook als je niet zelf het slachtoffer bent, maar het ziet gebeuren (medespeler, ouder, trainer, coach, etc.). Het is dan belangrijk te weten dat je in zo’n situatie bij een vertrouwenscontactpersoon (VCP) terecht kunt voor hulp, ondersteuning en advies. Of gewoon voor een luisterend oor, in vertrouwen.  

De vertrouwenscontactpersonen van BV Amsterdam zijn: 

Marijke van den Blink,
Moeder van Amana (U14). Marijke is beschikbaar voor alle spelers en regelmatig te vinden in de hal tijdens trainingen en wedstrijden. Verder is zij telefonisch bereikbaar op: 06-13394616 (whatsapp en smsjes kan ze hier niet op ontvangen) en per mail op: marijkevandenblink@yahoo.com.

Harold Ansink
Harold is schooldirecteur in Alkmaar. Hij is actief bij de opleiding van scheidsrechters. Hij is voorgaande jaren actief geweest als recreatief basketballer en is nog steeds niet-spelend lid. Hij zal niet zo veel in de hal zijn te vinden, maar is goed bereikbaar. Harold is bereikbaar voor alle leden van BV Amsterdam.

T: 06-10941365 (via WhatsApp, bellen en sms)
E: haroldansink@hotmail.com

Wanneer je een vraag, probleem of klacht hebt over ongewenste omgangsvormen, aarzel dan niet en neem contact op.