Lid worden

Kom gezellig mee doen!

Nieuwsgierig of proeftrainen?

Kom een keer langs om mee te trainen of naar een wedstrijd te kijken en kennis te maken met onze club en haar leden! Kandidaatleden mogen 2 keer gratis meetrainen.

Je speelt bij de jeugd op basis van de leeftijdindeling van de FIBA:

voor seizoen 2023/2024 is de indeling:

Indeling Geboortejaar
U08/U10 2014-2017
U12 2012-2013
U14 2010-2011
U16 2008-2009
U18 2006-2007
U20 2004-2005
U22 2002-2003
Senioren 2001 en eerder

Aanmelden om mee te komen trainen door invulling van het Aanmeldformulier.
Je ontvangt vervolgens een uitnodiging voor een proeftraining.

Lid worden

In overleg met de trainer kan je lid worden en een inschrijfformulier invullen.

Inschrijfformulier

Print dit uit en vul het volledig in.
Onderteken het formulier en lever deze in met een pasfoto bij de trainer of stuur dit op naar de ledenadministratie. (adres staat op inschrijfformulier)

Voor de 3e training moet het volledig ingevulde en ondertekende inschrijfformulier, dit is tevens machtigingsformulier, samen met 1 pasfoto worden ingeleverd. Dit kan tijdens de training bij een aanwezig bestuurslid of na de training bij de trainer worden gedaan. Bij een nieuw jeugdlid onder de 18 jaar dient een van de ouders mee te komen.

Informatie over:
Kosten contributie
Het BVA-tenue
Opzeggen lidmaatschap

Teamindeling

Bij meerdere teams in dezelfde leeftijdscategorie worden voorafgaand aan het wedstrijdseizoen de spelers op team ingedeeld. Dit gebeurt onder toezicht van het bestuur. Er wordt hier o.a. gekeken naar ambitie en niveau en in beperkte mate naar vriendjes in hetzelfde team.

Spelregelbewijs

Als je 14 jaar of ouder bent en aan competitiewedstrijden deelneemt moet je in het bezit zijn van het Spelregelbewijs. De Basketballmasterz.nl
link: https://www.basketball.nl/basketball/nieuws/actueel/vernieuwde-basketballmasterz-maakt-testen-spelregelkennis-nog-leuker/ 

Spelregelboekje FIBA: https://d26urwx8o7j8vg.cloudfront.net/documents/2022_FIBA_Official_Basketball_Rules_2022_v1_0_NL.pdf

Basketball’sCool

Op woensdagmiddag kunnen de allerjongsten vanaf 6 jaar de eerste stapjes doen in het basketball. Onder leiding van ervaren trainers  worden de basics aangeleerd. Tijd: van 15.30 uur tot 17.00 uur.

Als je op de wachtlijst staat, en je krijgt een uitnodiging om te komen trainen, dan ontvang je bericht van de  ledenadministratie. Je krijgt dan een “Stappenplan” om een account aan te maken. En je krijgt 2 gratis credits voor 2 kennismakingstrainingen.  Vervolgens meldt je het kind aan voor de activiteit in de Van Hogendorphal. Als je het leuk vindt en door wilt gaan dan kan je extra credits kopen.
En als je de basics onder de knie hebt kan je later doorstromen naar de teams. 

Ledenadministratie: voor informatie kun je terecht bij: leden@bvamsterdam.nl

Jeugd Fonds Sport

Alle kinderen moeten kunnen sporten. Indien de ouders een te kleine portemonnee hebben bestaat er een mogelijkheid dat het Jeugd Fonds Sport bij kan springen.

De school kan daarvoor als intermediair dienst doen. Bij de meeste scholen kan je dan terecht bij het hoofd van de school of bij de sportdocent. Die doen dan de aanvraag.

Je kunt ook terecht bij : www.stichtingsina.nl.  

Zij doen dan een verzoek. Let op dat je ook daar goed doorgeeft dat het gaat om een lidmaatschap bij Basketball Vereniging Amsterdam.