Wat is BVA

Basketball Vereniging Amsterdam is een vereniging die bestaat uit enthousiaste trainers die wekelijks klaar staan om aan de leden de basistechnieken bij te brengen van het basketballen.

Basketball wordt gespeeld door teams van 8 tot 12 spelers, waarvan er steeds 5 in het veld staan. Alle spelers in het veld moeten zowel aanvallen als verdedigen. Dit maakt basketbal een echte teamsport!

Wedstrijden en trainingen
De trainingen en thuiswedstrijden zijn in het Van Hogendorp Sportcentrum. Daarnaast wordt er ook op enige andere lokaties in de omgeving getraind.
De meeste teams trainen twee keer in de week en de wedstrijden zijn op zaterdag of zondag.

Verplichtingen
Om een wedstrijd te kunnen spelen moeten er ook 2 scheidsrechters aanwezig zijn. Als je 15 bent, ben je verplicht scheidsrechtersdiploma BS2 te halen om ook wedstrijden te kunnen fluiten.

Bij een thuiswedstrijd moet er iemand aanwezig zijn die stand en de tijd bijhoudt (de Timer) en iemand die precies noteert wie er gescoord heeft e.d. (de Scorer). Dit wordt door leden en ouders gedaan. BV Amsterdam begeleidt de ouders hierin. Bij uitwedstrijden wordt ook een beroep op de ouders gedaan mbt het vervoer. Van de ouders wordt dus ook verwacht mee te helpen, anders kan er geen wedstrijd worden gespeeld.

Het BVA-tenue
Er wordt gespeeld in een lichtblauw shirt en een donkerblauwe broek. Zodra je wedstrijden gaat spelen, kun je per email een rugnummer aanvragen: wz@bvamsterdam.nl.
Een compleet tenue – shirt, broekje en rugnummer – kost ongeveer 60 euro. Het tenue is te verkrijgen bij
Het Sportpaleis aan de Jan van Galenstraat 51, hoek Willem de Zwijgerlaan.